fbpx

Ateliere de dezvoltare personală în Scoala de vară 2022

NOU! ATELIERE DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

în cadrul Școlii de vară Cristina Moroșan Educational Club – Suceava și Rădăuți

Curcubeul emoțiilor și dezvoltarea inteligenței emoționale

„Cine se uită în afară visează, cine se uită înăuntru se trezește!” C. G. Jung

Să fii părinte este una dintre experiențele cele mai dificile, solicitante și generatoare de satisfacții pe care ne-o oferă viața, iar gestionarea echilibrată a emoțiilor copiilor noștri ne poate da uneori adevărate bătăi de cap. Emoțiile nu se văd, ci pur și simplu SE TRĂIESC.

Atelierele noastre de dezvoltare personală care debutează anul acesta în cadrul Școlii noastre de vară se doresc a fi începutul unei frumoase aventuri pe tărâmul cunoașterii de sine. Atelierele se adresează atât copiilor, cât și părinților, (BONUS pentru părinți!), iar ele vor continua pe parcursul anilor viitori în centrele noastre.

De ce? Considerăm partea emoțională a omului ca fiind partea nevăzută a aisbergului, cea care stă ascunsă sub apă și care reprezintă 80% din mobilul acțiunilor noastre.

Propunem activități prin intermediul cărora copiii pot gestiona corect relația cu ei înșiși, cu propriile sentimente și trăiri, precum și modul în care relaționează cu persoanele din jurul lor, fie aceștia copii sau adulți. Vă garantăm o experiență unică și de neuitat! Și … surprize pentru părinți!

Scopul principal al activităților este DESCOPERIREA ARMONIEI interioare, dar și în relație cu cei din jur. Dacă ne propunem să fim în armonie, avem șanse bune să și reușim!

În cadrul atelierelor noastre de dezvoltare personală, copiii vor învăța:

– să fie conștienți de propriile emoții;

– să își exprime adecvat emoțiile;

– să fie sensibili la nevoile celorlalți;

– să învețe depășească eșecurile;

– să învețe că orice eșec vine la pachet cu o lecție de viață extraordinară;

– să comunice eficient;

– să își dezvolte creativitatea și imaginația;

– să se cunoască pe sine;

– să relaționeze optim cu părinții, prietenii, colegii;

– să înțeleagă faptul că oricând se poate lucra cu propria persoană, să se dezvolte;

– să descopere lucruri valoroase despre sine și despre ceilalți etc etc.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta între 5 – 14 ani și se lucrează pe grupe de vârstă. Activitățile vor fi bilingve: română – engleză. Durata modulului va fi de câte 1 oră și 30 minute.

La sfârșitul atelierului copiii vor putea să-și conștientizeze și să-și exprime emoțiile pozitive și negative, gândurile și nevoile personale, să acționeze în acord cu acestea și să coopereze în realizarea unor sarcini de grup.

Metodele de lucru sunt interactive, adaptate fiecărei grupe de vârstă, personalizate la nevoile copiilor și include ateliere faine cu părinții și feedback oferit acestora.

Așează-ți copilul pe calea cunoașterii de sine și astfel vom reuși să creștem armonios împreună!

Mirela Bujoreanu, psiholog educațional la Cristina Moroșan Educational Club – tel. 0745307960